Новини

Новият Vidin ART Festival „The River“ – четиридневна наслада за душата и сетивата

Уникално светлинно шоу, балонена фиеста, творчески работилници, арт базар, постановки за деца и възрастни. Това са само част от проявите, включени в новия четиридневен фестивал „The River“, с които Видин ще отбележи Международния ден на река Дунав. Организатори на фестивала са община Видин и Event Masters.

Новият Vidin ART Festival „The River“ очаква всички видинчани и гостите на крайдунавски град за едно приятно и емоционално четиридневно изживяване. Програмата е наситена с интересни събития – споделя Борислава Борисова – заместник-кмет на Община Видин. За трета поредна година организаторите от община Видин и Event Masters ще подарят на всички ценители на красивото уникално светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3 D Mapping. Очаква се невероятната триизмерна анимация отново да завладее публиката. И тази година образите на велики български личности и славни моменти от нашата история „ще оживеят” върху крепостните стени на Баба Вида в съчетание с музикален съпровод, светлини и фойерверки, които ще озарят небето.

Сред проявите, включени във фестивала за отбелязване на Международния ден на река Дунав са и организирането на Арт базар и балонена фиеста.

Vidin ART Festival „The River“ е събитието за 2024 година, което не трябва да пропускате. Фестивал – наслада за душата и сетивата. А входът е свободен.