Новини

Премиерът Главчев: До края на годината ще бъде пусната едната лента от пътя Ботевград – Мездра

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха тази сутрин на място необходимостта от затварянето на пътната отсечка Мездра – Ботевград заради изпълнението на строителни дейности.

В поредица от новини в емисиите ни следим темата с повторното затваряне на пътната отсечка Мездра – Люти дол – пътен възел Новачене и пренасочването на движението по алтернативни маршрути. Въпросът е изключително актуален за всички пътуващи от и към българския Северозапад, особено по време на летни отпуски, ваканции и почивки, когато трафикът на автомобили е засилен, а метеорологичните условия – усложнени. Темата имаше и силен обществен отзвук, включително в Народното събрание и в ресорните ведомства и Агенция „Пътна инфраструктура“. Това стана причина тази сутрин министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да пристигнат на място и да се запознаят със ситуацията.

По време на проверката министър Виолета Коритарова е подчертала, че затварянето на пътя е наложително, за да се довършат съоръженията по него. „Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да го затворим. Направихме обстойни анализи, няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници“, допълни тя. На инспекцията е било заявено, че ако се допусне забавяне по изпълнението на ремонта, ще бъдат наложени санкции на изпълнителя.