Новини

В ГПЧЕ „Йордан Радичков” бе открита изложбата „Бдинци –  лъвове, титани”

В Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” бе представена изложбата „Бдинци –  лъвове, титани”. Тя става възможна благодарение на едноименния проект с патриотична насоченост, по който видинското учебно заведение работи.

Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” във Видин изпълнява проект „Бдинци, лъвове, титани”. Той се реализира съвместно с Регионалния исторически музей във Видин и се отнася до паметниците на бойната слава. Проектът е по съвместна програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната. В рамките на проекта официално бе открита и изложбата „Бдинци –  лъвове, титани”.

Изложбата е дело на ученици с профилиращ предмет „История”, под ръководството на техните преподаватели Валя Александрова и Кристина Божидарова. „Подвигът, саможертвата, личния пример са изключително важни когато човек реди своите ценности” – отбеляза Валя Александрова.

Пред присъстващите, учениците представиха своите разработки върху паметници от Видин и областта. Проектът ще продължи с лятна академия към Националния военен университет във Велико Търново, в която ще се включат възпитаници от по-малките класове на видинската езикова гимназия.