Новини

Расте интересът към Видинския филиал на РУ „Ангел Кънчев”

Продължава приемът на студенти във Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев”. От ръководството отчитат засилен интерес от страна на студенти не само от Видин, но и от съседни области.

За следващата академична година във Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев” има записани 78 студенти. От местното ръководство отчитат лек ръст спрямо предходните три кандидат-студентски кампании. С годините расте и интересът към Видинския филиал. Доказва го и фактът, че за поредна година висшето учебно заведение е предпочитано място за обучение от студенти от различни краища на Северозападна България.

Припомняме, че преди седмици в цялата страна се проведоха паралелни протести на университетите и синдикатите, които обединиха исканията си около политиката в системата на висшето образование и възнагражденията в сектора. Около 370 е общият брой на дипломиралите се студенти откатко е открит Видинския филиал досега. Само около 70 % от студентите обаче са успяли да завършат висшето си образование, отчете още Момчил Станков.