Новини

Рекорден брой цветя са засадени за два дни във Видин – 16 000!

Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“: „Ние работим за облагородяване на зелените пространства във Видин, вие ги пазете и им се радвайте!“

Продължават дейностите по косене и поддържане на парковите зони и междублоковите пространства. Наред с тези дейности, служители на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” засадиха 16 хиляди цветя за два дни, в града.

Стремежът на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” е да поддържа парковите зони в града в отлично състояние. От ръководството на предприятието обаче отчитат пропуски в част от жилищните квартали. Предприятието работи и по всички получени жалби, свързани с кастрене на дървета предимно в жилищните квартали.

Приоритетно са окосени и тревните площи около булевард „Панония”, допълва Емилиян Евтимов. Всекидневно обаче ставаме свидетели на вандалски прояви, които включват чупене на пейки и кошчета, дръвчета, а понякога дори и на изкоренени цветя. В тази връзка от общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” апелират да пазим общинското имущество. Нека бъдем отговорни, за да може видинчани и гости на града да се радват на красивата гледка”, каза още Емилиян Евтимов.