Новини

Добър стопанин ли е община Видин на детските площадки в града?

Община Видин предвижда поетапно монтиране на видеонаблюдение на възловите детски площадки в града. Идеята е да бъдат намалени вандалските прояви, а отговорността за поддържането на детските съоръжения да бъде споделена – на Общината като стопанин и на гражданите, които трябва да пазят общинското имущество.

Редица детски площадки в жилищни квартали в нашия град не са в добро състояние. На някои от съоръженията липсват важни елементи, които биха били предпоставка за застрашаване здравето на видинските деца. Подобна е и ситуацията в жилищен комплекс „Крум Бъчваров”, където площадката от години не може да се използва от децата. В сравнително добро състояние са детските площадки в зоните за отдих – Крайдунавския парк и парк Владикина Бахча.

Заместник-кметът Мартин Дончев апелира за опазване на общинското имущество. Към опазване на местата за отдих и детските съоръжения призоваха и наши съграждани. Идеята на общинското ръководство е да започне постепенна подмяна на съоръженията и в детските градини, така че видинските деца да играят в безопасна и приятна среда.

Мартин Дончев припомня и за мащабния проект за обновяване на Крайдунавския парк във Видин. Той включва редица дейности, сред които изграждане на нови настилки, парково обзавеждане, озеленяване и монтиране на нови детски съоръжения. Припомняме, че проектът за обновяване на Крайдунавския парк е на обща стойност 18 милиона лева.