Новини

Бурни дебати в местния парламент заради Буферния паркинг край Видин

Бурни депати в Общинския съвет предизвика новооктрития буферен паркинг край Видин. На днешното заседание на местния парламент бяха гласувани 30 точки, като съветниците взеха решение с Декларация да бъдат уведомени редица органи, имащи отношение към дейността на буферния паркинг.

28 точки по дневния ред и две допълнителни гласуваха общинските съветници на днешното редовно заседание. Новооткритият буферен паркинг преди граничния контролно – пропускателен пункт с Румъния, провокира редица въпроси и питания към кмета на община Видин Цветан Ценков. Градоначалникът бе категоричен, че общината няма отношение към този процес. По настояване на част от съветниците думата бе дадена и на Валери Василев, който е член на борда на директорите на дружеството, което управлява моста. Той потвърди, че светофарът, който свети червено за тежкотоварните автомобили, се регулира от дружеството.

По идея на общинския съветник Калин Виденов, местният парламент гласува чрез Декларация да бъдат уведомени компетентните органи – Министерски съвет, Министерство на транспорта, Министерството на вътрешните работи и Окръжна прокуратура – Видин, относно казуса. В Декларацията съветниците ще настояват за адекватно и своевременно решение на проблемите, повдигнати от видинските фирми.

Абсолютно незаконно е чуждестранните шофьори да бъдат таксувани с по-голяма сума от българските”, коментира общинският съветник Генади Велков.

С 29 гласа ЗА съветниците решиха въпросната Декларация да бъде изпратена до съответните институции. За още решения от днешното заседание на Общинския съвет ще ви разкажем и в следващата ни новинарска емисия.