Новини

Ромските деца – фокус в работата на Свободен младежки център – Видин

Ромското население във Видинска област продължава да е във фокуса на работата на Свободния младежки център. От неправителствената организация припомнят някои от по-значимите им събития, свързани с подобряване качеството на живот на ромите у нас.

Сдружение Свободен младежки център е неправителствена организация, създадена през 1997 година във Видин. Мисията на сдружението е да подпомага личностното развитие на младите хора от Видин и Северозападна България. От създаването си сдружението акцентира върху ромското население, като изпълнява социални и образователни дейности. Близо три десетилетия Сдружението намира различни механизми, чрез които да подпомага ромските деца, за да не отпадат от училище. Неправителствената организация открива и Социален център в квартал „Нов път”, който функционира вече 15 години.

През годините Сдружението винаги се е стремяло да подобрява благосъстоянието на децата в неравностойно положение или в социален риск. Свободен младежки център – Видин работи активно и с уязвимите групи от ромското население и в село Новоселци, допълни още Николай Цолов.