Новини

Проектобюджетът на община Белоградчик за 2024 година бе подложен на обществено обсъждане

Малко над 17 милиона лева е проектобюджетът на община Белоградчик за 2024 година  – стана ясно по време на общественото му обсъждане. „Основната цел, която сме си поставили е Белоградчик да се превърне в град, който да бъде по-чист, приветлив и привлекателен за жителите и гостите на общината” – заяви кметът Боян Минков.

В Младежкия дом на скалния град се проведе публично обсъждане на Проекта за общински бюджет на Белоградчик за 2024 година. Началото на срещата бе поставено от градоначалника Боян Минков, който подчерта, че бюджетът за тази година е ориентиран към развитието на общината. По време на обсъждането в Белоградчик стана ясно, че бюджетната рамка за 2024 година е в размер малко над 17 милиона лева. Приходите за делегирани държавни дейности са 10 200 000 лева, а тези от местни дейности са около 6 870 000 лева.

Николай Димитров – главен експерт в община Белоградчик представи списъкa с капиталовитe разходи. Разходната част на бюджета ще бъде насочена главно към развитие на туризъм, реклама, организиране на културни и спортни събития. По този начин ще бъде увеличен и потокът на туристите, а с тях и приходите. За първи път е заложен бюджет и за селата, като всяко населено място ще разполага със собствени средства.

За култура и спорт са предвидени сериозни суми в бюджета, защото те ще са сред основните приоритети в нашето управление – заяви Боян Минков. Предстои ремонт на тревното покритие на стадиона, разширяване на лекоатлетическата писта,  възстановяване на помощното игрище на стадиона. Средства са предвидени и за разширяване на сградата на социалната трапезария в квартал Карловица, облагородяване на общинския пазар, изграждането на паркинг за автобуси. Пари са заделени и за подмяна на водопроводи и асфалтиране. Повече за инвестиционните намерения на общинското ръководство ще ви разкажем в следващите ни новинарски емисии.