Новини

53-годишна жена от Капитановци се нужда от 100 хиляди лева за бъбречна трансплантация

Зов за помощ, който идва от видинското село Капитановци. 53-годишна жена страда от тежко бъбречно заболяване, а необходимата сума за трансплантация в чужбина е 100 хиляди лева.

53-годишната Цветанка Иванова успява да прегърне своята първа рожба преди четири години. Животът обаче често пъти ни поставя пред изпитания и само месеци след това Цветанка се сблъсква с тежката диагноза, с която се бори и до днес. Дните на жената са изпълнени с болка, изпитания и трудности. Преди два месеца обаче тя получава така очакваната надежда – лек за заболяването има, но за целта е необходима трансплантация на бъбрек и много средства.

Операциите ще бъдат извършени в Истанбул, Турция. Краен срок за събирането на средствата няма, но колкото по-бързо се събере сумата, толкова по-скоро докторите ще помогнат на Цветанка да води пълноценен живот. Семейството на 53-годишната жена апелира към всеки, който има възможност да помогне с каквото може. Каузата е не само нейния живот, но и този на 4-годишния ѝ син. Неизменно до Цветанка е съпругът й  Юлиян, който ще бъде и донор на бъбречната трансплантация.

Семейството среща подкрепата на десетки хора, а кметството в село Капитановци е инициатор на бъдещи благотворителни събития, с които да се подпомогне лечението на жената. Кметът Десислава Иванова също отправя зов за помощ. В редица търговски обекти, бензиностанции, кметства и читалища от Видин вече има поставени кутии за дарение. Средства могат да се даряват и по банковата сметка, която виждате изписана на екрана.

IBAN: BG16UBBS80021055974950

BICUBBSBGSF