Новини

РУО обяви конкурс за „директор” на шест общински училища в област Видин

Регионалното управление на образованието обяви конкурс за заемане на длъжността „директор” на шест общински учебни заведения на територията на област Видин. Конкурсът ще се проведе в два етапа – писмен изпит и събеседване с кандидата.

Три от учебните заведения, за които има обявен конкурс за заемане на длъжността „директор”, се намират на територията на община Видин – ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I. Останалите три училища са в общините Грамада, Ружинци и Чупрене. Конкурсът за заемане на длъжността „директор” ще протече в два етапа. Част от изискванията към кандидатите за заемане на длъжността са да имат не по-малко от пет години учителски стаж, както и да притежават диплома за висше образование с образователно – квалификационна степен „магистър”.

Директорът на училището ръководи образователния процес в институцията в съответствие с държавната политика в областта на образованието. Той планира, организира, координира и отговаря за цялостната административна – управленска и финансова дейност в институцията.