Новини

Състезатели от СК „Радуканови” – с над 20 медала от атлетическата лига GO!KIDS!

Младите атлети от видинския спортен клуб „Радуканови” се завърнаха с призови места и медали от атлетическата лига GO!KIDS! – „Голямото коледно препускане”. Това е най-мащабното спортно събитие за деца по лека атлетика, като всяко издание събира стотици български деца.

Атлетическата лига GO!KIDS! се организира от световната шампионка Маги Христова. Целта е да се популяризира спорта, в частност леката атлетика, сред децата и подрастващите, като им дава възможност за изява на национален форум. Създава трайни навици за здравословен начин на живот и провокира интерес към спорта чрез системни занимания. В „Голямото коледно препускане” участие взимат и възпитаници от видинския спортен клуб „Радуканови”, които се завърнаха с редица призови места и медали. Носители на редица златни медали и отличия са и двамата братя – Георги Петков, който тренира лека атлетика едва от няколко месеца и Павел Петков – запален по този вид спорт от две години.

Зад успеха на видинските деца стои много труд, упорита работа и тренировки, казва Мирослав Радуканов. Младите спортисти излизат в кратка празнична почивка, а в началото на следващата година започват националните шампионати по лека атлетика.