Новини

Владимир Владимиров: Ще работим за подобряване качеството на живот на жителите на община Кула

В следващите четири години общинското ръководство в Кула ще работи основно за подобряване качеството на живот на местните жители. Това заяви кметът на общината Владимир Владимиров в предаването „Пресечна точка” по Телевизия Видин. Ще се работи активно и върху друга дългогодишна цел: превръщането на Кула в атрактивна туристическа дестинация.

Мандат 2019 – 2023 кметът на община Кула Владимир Владимиров определя като „различен, особен и труден”. Причина за това са Ковид епидемията, инфлацията и войната в Украйна. В управленската си програма за настоящия мандат общинското ръководство в Кула залага основно на подобряване качеството на живот на местните жители. И през следващите четири години Владимиров ще се ръководи от желанията на хората. занапред общината ще продължава да финансира археологическите разкопки в крепостта Кастра Мартис, категоричен бе Владимир Владимиров. Идеята е град Кула и крепостта да се превърнат в желана туристическа дестинация.

Община Кула вече е поискала от Министерството на културата крепостта Кастра Мартис да им бъде предоставена за стопанисване. През изтичащата година Община Кула е успяла да извърши редица планувани ремонти дейности. Община Кула е подготвила е богата културна програма по повод Коледно – Новогодишните празници.