Новини

Любителски школи към ансамбъл „ДУНАВ” – с детски коледен концерт

Детски коледен концерт подготвят школите към Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”. Много песни, танци и пресъздаване на обичаи за Бъдни вечер и Коледа, ще радват посетителите на концерта.

За първи път децата и младежите от Центъра за творческо развитие към Общински културен институт „Дунав” ще излязат със самостоятелен концерт – подарък за всички жители и гости на Видин по повод предстоящите празници. В програмата ще вземат участие и трите школи към Ансамбъла – музикална, танцова и вокална, с ръководители Дилян Митов, Димитър Карчев, балет майсторът Дениза Тихомирова и вокалният педагог Лора Асенова.

Годините упорит труд дават своя положителен резултат, казва още Лора Асенова, която подготвя децата да усъвършенстват своите вокални умения. С много труд и упоритост децата вече са готови за предстоящото си участие. В ансамбъла за народни песни и танци „Дунав” вече тече подготовка за предстоящия Коледен концерт, който ще се проведе в сряда, 13-ти декември.

От ръководството на Общински културен институт „Дунав” и от Ансамбъла канят жителите и гостите на града да се насладят на богатата празнична програма, която ще представят младите таланти.