Новини

Регионален исторически музей – Видин печели финансиране по два проекта

Два проекта на Регионалният исторически музей във Видин са одобрени за финансиране от Министерството на културата. Общата им стойност е близо 40 000 лева.

Два проекта на Регионалният исторически музей – Видин получиха изключително висока оценка в конкурсна сесия, обявена от Министерството на културата за целево финансиране на проект в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии. Проектът „Закупуване на оборудване за фондохранилищата на Регионален исторически музей – Видин” е на стойност малко над 16 000 лева. Вторият проект е „Създаване на музейна експозиция „Късносредновековно българско облекло и въоръжение в Музей – крепост „Баба Вида” и е на стойност 22 325 лева.

Проектът ще се реализира в крепостта „Баба Вида”. С проекта се продължават усилията на музея към изпълването на емблематичния паметник „Баба Вида” със съдържание. Целта е да се засили туристическия интерес и се обогати познанието на посетителите за историческото ни минало. Това е поредното доказателство, че с много труд и упоритост нещата се случват.