Новини

Лайънс клуб – Видин ще проведе Коледен бал в подкрепа на учениците с гръбначни изкривявания

Лекуването на гръбначните изкривявания при децата и плоскостъпието ще са следващата кауза, която Лайънс клуб – Видин ще финансира. Обикновено децата с този проблем не знаят за него, защото заболяването протича безсимптомно.

На девети декември Лайънс клуб – Видин ще проведе традиционният си Коледен благотворителен бал. Основна кауза за събитието е набиране на средства, с които учениците от 4 до 6 клас от града да преминат през скринингово изследване за гръбначни изкривявания. Сколиозата засяга деца както с мускулно-скелетни заболявания, така и в добро общо здравословно състояние и прогресира по време на най-бързия растеж. Видинският Лайънс клуб поема ангажимента при евентуално откриване на отклонения, да съдействат за последващо лечение, ако се наложи такова.

През годините назад благотворителната организация се е включвала в десетки каузи, в основата на които често пъти се децата и учениците. През годините лайънсите подкрепяха финансово абитуриенти без родители, подпомагаха деца с церебрална парализа и двигателни проблеми. Не забравиха и двойките с репродуктивни проблеми, на които също съдействаха за ин витро процедури. „Децата са нашето бъдеще и ние трябва да се грижим за тях”, казва още президентът на Лайънс клуба Иван Кръстев.