Новини

Ученици от ОУ „Иван Вазов” отбелязаха Международния ден на толерантността

Ученици от Основно училище „Иван Вазов” във Видин отбелязаха Международния ден на толерантността. На 16 ноември 1996 година на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят. Толерантност – това е хармония в многообразието. Тези и още полезни знания на тема толерантност научиха второкласниците от училище „Иван Вазов”. Идеята за проявата е на ученическия съвет на учебното заведение. Ученици от Ученическия съвет представиха и презентация на тема толерантност. Посланието бе, че слънцето свети еднакво за всички и трябва да спазваме десетте златни правила на толерантността и да използваме вълшебните думи.

Второкласниците се запознаха по достъпен начин с думичката толерантност и добродетели, необходими за изграждане на толерантността като нравствена ценност у децата. Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко  различни начини има, за да изразим себе си, казват инициаторите на идеята. Представители на Ученическия съвет на основно училище „Иван Вазов” продължават с праткическите уроци по толерантност и с ученици от трети и четвърти клас.