Новини

Стартира традиционната акция „Зима” на Пътна полиция

От утре стартира традиционната акция „Зима” на Пътна полиция. Тя ще продължи до 14 декември и ще премине с три кампании, реализирани успешно през последните осем години.

През тази година Традиционната акция „Зима” ще е с по-голяма продължителност. Тя ще се проведе за времето от15 ноември до 14 декември. Както и досега, главната й цел е да бъдат намалени пътнотранспортният травматизъм и броят на жертвите при катастрофи. По време на акцията в област Видин, както и в цялата страна, пътните полицаи ще осъществяват засилен контрол и ще провеждат тематични специализирани операции.

Паралелно ще се провежда и разяснителната кампания „Пресичаме безопасно” в детските градини и училищата на територията на видинска област – информира главен инспектор Герасимов. По време на акция „Зима” ще се извърши и оглед на състоянието на пътните настилки и сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка. Също така ще се провери и до колко са осветени  участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При констатирани нередности и пропуски ще се изготвят предписания до собствениците на пътя.