Новини

Започна ремонт на водопровода по улица „Пейо Яворов” в Белоградчик

Започна ремонт на водопровода по улица „Пейо Яворов” в Белоградчик. Само преди броени дни бе подписано допълнително споразумение между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за осигуряване на допълнително финансиране за обект „Реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на град Белоградчик”.

Реализирането на проекта за реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в скалния град е приоритетен за община Белоградчик. Общата му стойност възлиза на 745 000 лева без ДДС. Проектът е разделен на три етапа, като към момента са изпълнени първите два. С предоставените допълнителни средства ще бъде завършен и етап 3, който обхваща и най-много улици. За тях има и осигурено финансиране за цялостно асфалтиране, ремонт на бордюри и тротоари по спечелен от общината проект от Програмата за развитие на селските райони.

Във връзка с ремонтните работи от община Белоградчик приканват всички живеещи на улица „Пейо Яворов” да освободят уличното платно и тротоарите от паркираните моторни превозни средства, както и от всякакъв вид материали, струпани по тротоарните настилки.