Новини

Писателят Васил Попов – с премиера на три книги пред видинска публика

Авторът на редица автори и романи Васил Попов гостува във Видин по покана на Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев”. Пред видинска публика той представи три от книгите си – „Вълчи разкази”, „Мамник” и „Пермафрост”.

Васил Попов е автор на разкази и романи, базирани на български митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица престижни литературни конкурси. Авторът на „Мамник” представи пред видинска аудитория новата си книга, озаглавена „Пермафрост”. В нея Васил Попов ни отвежда на другия край на света – в българската база Свети Климент Охридски в Антарктида,която е нападната от чудовища,населявали някога архипелага Огнена земя.

В своята книга „Мамник”, авторът ни отвежда в трънско село, където се случват необикновени неща. „Мамник” всъщност е демонично създание, което Васил Попов ни представя първо под формата на аудиосериал, след това – и на хартия. Авторът споделя още, че не вярва в съществуването на митични създания, но казва, че митовете и легендите са онзи мост, който ни свързва с хората, живели преди нас.