Новини

В Белоградчик се проведе информационно събитие в рамките на кампанията „Да работиш (e) яко”

В Белоградчик се състоя информационно събитие в рамките на кампанията „Да работиш (е) яко”. Проявата се организира от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда. Подобни инициативи ще се проведат в цялата страна.

През месец октомври Агенцията по заетостта организира общо 84 събития в цялата страна, обединени под наслов „Да работиш (е) яко”. Целта на кампанията е да бъдат достигнати неактивните лица на пазара на труда, като така ще се осигури и помощ за онези, които често срещат трудности в своята професионална реализация. В Белоградчик информационното събитие се състоя на открито на централния площад „Възраждане”. Домакин бе местното читалище Развитие, а за всички събрали се пяха Антония Маркова и Владо Димов, които изпълниха обичани от всички песни.

Изпълнителите се включиха в програмата и със свои тематични разкази за първото им работно място. По време на информационното събитие, експерти от Бюрото по труда в Белоградчик регистрираха безработни лица и проведоха индивидуални разговори с всеки един от тях. Също така бяха раздадени рекламни тениски и шапки, които да напомнят на безработните, че в Бюрата по труда могат да получат информация по всякакви въпроси относно работни места и квалификация.
През месец октомври в рамките на кампанията „Да работиш (е) яко” , Агенцията по заетостта ще бъде домакин на 45 трудови борси, 10 от които в Северозападна България, 35 информационни събития и 4 кариерни форума. Припомняме, че преди броени дни трудова борса бе организирана и във Видин. Идеята на тези събития е експертите от Бюрата по труда да  популяризират възможностите за заетост и професионално развитие, както и различните инициативи за осигуряване на качествени работни места, образование и обучение.