Новини

В Белоградчик се проведе информационна среща, посветена на разпределяне на субсидията за читалищата

Информационна среща за обсъждане на препоръки за прозрачни и обективни критерии при разпределяне на субсидията за читалищата се проведе в Белоградчик. Тя се реализира в рамките на проект, изпълняван от Сдружение „Видински фонд „Читалища” в партньорство с Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”. Предвидено е подобни срещи да се организират във всичките единадесет общински центрове на Видинска област.

Информационна среща за обсъждане на препоръки за прозначни и обективни критерии при разпределяне на субсидията за читалищата се проведе в Белоградчик. Тя се реализира в рамките на проект, изпълняван от Сдружение „Видински фонд „Читалища” в партньорство с Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”. Предвидено е подобни срещи да се организират във всичките единадесет общински центрове на Видинска област.

Основната цел на срещата бе отправяне на препоръки за въвеждане на прозрачни и обективни критерии при разпределяне на финансовите средства за читалищна дейност в общините на територията на Видинска област, както и за повишаване на гражданското участие в процеса на мониторинг и оценка на дейността на читалищата. Информационната среща протече под формата на дебат, като присъстващите имаха възможността да представят своите мнения и предложения по обсъжданата тема.

По време на срещата Силвана Сюлейман предизвика разговор за споделяне на практики как работят читалищата, активни ли са, успяват ли да увлекат с дейността и отношението си хората в съответното населено място и да направят живота им по-пъстър и разнообразен, изпълнен с духовност и гордост от богатото културно наследство. Тя бе категорична, че в читалищата трябва да работят хора не само с професионална квалификация, но преди всичко те трябва да са сърцати, отзивчиви и себераздаващи се.