Новини

Волейболен клуб  „Бдин-Вида” организира международен турнир за девойки

Видинският волейболен клуб „Бдин-Вида” организира четири турнира с международно участие за девойки. Спортните прояви са посветени на духовния празник на Видин – Димитровден.

В съботния ден във видинската спортна зала „Фестивална” се проведе първият от поредицата турнири  за девойки, организиран от Волейболен клуб „Бдин-Вида”. Той бе за момичета, родени  2011 година. В него участие взеха тимът домакин и отбори от сръбските градове Зайчар и Сокобаня. Волейболният турнир се превърна в истински празник. В надпреварата видинчанки обаче показаха повече мотивация, себераздаване и хъс за победа. Те заслужено се наложиха и над  двата сръбски тима – Тимок от Зайчар и Озрен от Сокобаня.

„Целта на тези турнири с международно участие е децата да натрупат опит и да покажат това, на което са способни ” – категорична бе Гечева. Участничките  бяха приветствани от Теодора Андрейнска – президент на Инър Уийл клуб – Видин, с чиято подкрепа се осъществи провеждането на турнира в съботния ден.

Дойде и най-дългоочакваният момент  – награждаването. След изиграните в спортна зала Фестивална срещи на трето място в турнира се нареди тимът на Тимок Зайчар. Втори остана отборът на Озрен от Сокобаня. Съвсем заслужено победител в спортната надпревара бе видинският волейболен клуб „Бдин-Вида”. Отборите получиха купи, медали и лакомства. Турнир имаше и в неделния ден, като в него се включиха момичета, родени 2008 година. Останалите две състезания ще се проведат на 14 и 15 октомври, отново в спортна зала Фестивална.