Новини

Община Видин спечели проект за ремонт и модернизация на Градското ученическо общежитие

Община Видин спечели проект за ремонт на сградата на Градското ученическо общежитие. Предложението е на стойност над 3 милиона и 300 хиляди лева, като сумата е 100% безвъзмездна финансова помощ.

Одобрено е и поредното предложение на Община Видин за изпълнение на инвестиция по Националния план за възстановяване и устойчивост. По него се предвижда да се извърши основен ремонт на „Център за подкрепа на личностното развитие – Градско ученическо общежитие”. Обновяването и модернизацията на обекта ще се постигне чрез извършване на строително-ремонтни дейности, ще бъде и осигурена достъпна среда за лица с увреждания. Модернизацията на обекта включва още доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, отговарящо на потребностите на целевата група. Ще бъде облагородено и дворното пространство.

Емилия Николова припомня и по-мащабните проекти, които община Видин успя да реализира в сферата на образованието. И през изминалата година приоритетно се е работило в посока добруването на видинските деца, допълва Емилия Николова.

Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление на публичните институции. Срокът за изпълнение е 24 месеца.