НовиниСПОРТ

Малчуганите от Детска градина „Детелина” отбелязаха Европейския ден на спорта

Малчуганите от видинската детска градина „Детелина” също се включиха в кампанията за отбелязване на Европейския ден на спорта. По време на спортното събитие бяха предоставени разнообразни възможности за физически дейности, изпълнени с много положителни емоции за всички участници.

Спортен празник, посветен на Европейския ден на спорта в училище се проведе в двора на Детска градина „Детелина ” във Видин. Основната му цел бе да се насърчи физическата активност, като се включат деца, персонал, родители и се повиши информираността за ползите от нея. Специален гост на празника бе Кристина Георгиева – преподавател във видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим Първи” , треньор по волейбол и изявен спортист.

Пред присъстващите възпитаниците споделиха колко е забавно всеки ден в Детска градина „Детелина”. Събитието продължи с атрактивно представяне на групите от Детска градина „Детелина”. А това са „Пъстър свят”, „Пчеличка”, „Мечо Пух” и „Пакостници”. След това малчуганите загряха за спортния празник с аеробика.

По време на празника бяха предоставени разнообразни възможности за физически дейности, изпълнени с положителни емоции за всички участници. В този ден целим да обърнем индивидуално внимание на децата, като се фокусираме върху тяхното развитие и формиране на умения, с което очакваме да се увеличи вероятността малчуганите и в бъдеще да водят здравословен начин на живот – отбеляза старши учителят Надя Вълчева. На спортния празник в Детска градина „Детелина” бяха организирани весели и забавни игри, като „Парашут”, „Въртележка”, „Скачане с чували” , „Бързи балони”, „Веселите къщички”, „Търсачи на съкровища”, „Зумба”. Безспорен е факта, че участието на децата във физически дейности им помага да се чувстват по-уверени. Те развиват умения и качества, които ги правят креативни, съпричастни и дейни.  В края на събитието, посветено на отбелязването на Европейския ден на спорта бяха връчени грамоти за участие.