Новини

Белоградчик отбеляза Деня на независимостта

Денят на независимостта тържествено бе отбелязан и в Белоградчик. „България има много хубави моменти и дни като днешния олицетворява именно един от тях” – подчерта в своето слово кметът на община Белоградчик Борис Николов.

Жители и гости на Белоградчик се събраха на площад „Възраждане” за да отбележат заедно 115 години от Независимостта на България. На честването тази година присъстваха представители на община Белоградчик, ръководители на местни организации и институции, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. С приветствие към присъстващите се обърна кметът на общината Борис Николов.

Подполковник Милчо Манолов – офицер от запаса и председател на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Белоградчик, проследи хронологично по-важните събития от историята на България, довели до обявяването на независимостта. Като благодарност за съществения принос на подполковник Манолов в съхранението на историческата памет в града и основната му заслуга за изграждане на войнишки паметник , кметът на общината му връчи грамота.

В знак на почит бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните от името на община Белоградчик, местният парламент, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Белоградчик, историческият музей, клуб „Млади възрожденци” към Средно училище „Христо Ботев”.
Тържеството продължи с изпълнение на школата за народни танци към Детския комплекс в Белоградчик, които за пореден път получиха бурни аплодисменти.

След тях с песни и танци се изявиха и от Пенсионерски клуб „Мадона”, които възхитиха събралите се граждани. В края всички желаещи имаха възможността заедно да се хванат на хорото в традиционната хоротека.