Новини

Над 28 000 къса цигари задържаха митничари на Дунав мост 2

28 200 къса цигари задържаха митничарите на Дунав мост 2 при два отделни случая. Това съобщиха от пресцентъра на Териториална дирекция „Митница“ Русе.

На 13-ти август, около 9 часа сутринта, в района на граничния контролно-пропускателен пункт Видин – Калафат, митнически служители селектират за щателна митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът, който е български гражданин, е превозвал хранителни стоки от България за Великобритания. В хода на контролните действия инспекторите откриват в личния багаж на водача 550 кутии  или 11 хиляди къса цигари и 10 пакета по 40 грама – общо 400 грама тютюн за пушене. Водачът е заявил, че пренася акцизните стоки за Германия.

Ден по-рано, на същото място е спрян за щателна митническа проверка пътнически микробус. Водачът – български гражданин, е заявил, че пренася личен багаж от България за Нидерландия. При проверката е установено наличието на 860 кутии или 17 200 къса цигари. Задържаните тютюневите изделия са облепени с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.