Новини

Община Кула отбеляза своя празник

На 19 август Община Кула отбеляза своя празник. Той е постановен през 1991 година с решение на тогавашния Общински съвет. Празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от архиерейския наместник на Кулска духовна околия отец Илия.

Неизменна част от празника е и тържественото заседание на Общинския съвет. „Да направим Община Кула удобно и благоустроено за живот място. Това да бъде обща кауза за всеки от нас”, каза по време на тържественото заседание кметът Владимир Владимиров. Гост на празника бе и областният управител Иво Атанасов. Той призова местното ръководство и за в бъдеще да полага усилия в сферата на археологията, за да може Кула да се превърне в историческа дестинация.

Самодейците към народно читалище „Просвета-1882”, Кула – Катя Иванова и Наденка Вълчева бяха наградени с почетна значка и грамота. За разпространяване на християнските добродетели сред децата на Кула монахиня Максима от манастира в село Раковица също бе отличена с грамота и почетна значка на Общината. Грамоти получиха и петима отличници от средно училище „Васил Левски”, както и участвалите деца в конкурса за художествена фотография „Моят зелен град – красиви пейзажи от Кула”. Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и Енергоразпределителното дружество в Кула получиха благодарствени грамоти за заслуги при преодоляване последствията от природното бедствие в региона на 22 юли.