ИнформацияНовини

Приемат се заявления за подмяна на печки на твърдо гориво с уреди, които работят на пелети

В ход е приемът на заявления за подмяна на отоплителните  уреди на дърва и въглища с екологични алтернативни устройства, използващи като гориво пелети. Това е четвърта покана във връзка с изпълнението на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“.

Документи се приемат всеки работен ден от 8,30 до 16 часа в Центъра за административно обслужване, който се намира в сградата на Общинската администрация на площад „Бдинци” №2.  Важно е да се отбележи, че всеки кандидат трябва да заяви съгласие безвъзмездно да предаде стария си отоплителен уред , ако бъде одобрен за получаване на ново екологично устройство. Към заявлението трябва да е приложено копие от нотариалния акт или друг документ, удостоверяващ собствеността върху имота.

По настоящата покана може да се кандидатства за подмяна на отоплителни уреди само в един имот, който е собственост или съсобственост на кандидата. Ръководителят на проекта Румен Лилов призова жителите на община Видин да подават документи своевременно, а не да чакат крайният срок – 28 юли.

След извършване на класирането и обявяването на резултатите, се пристъпва към сключването на договор с одобрените кандидати.