ИнформацияНовини

Проекти за 3 000 000 лева за грижи в домове за възрастни хора с увреждания

Осем общини от Видинска област осигуряват здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата „Грижа в дома” на Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 година. Близо три милиона лева е общата стойност на проектите на общините Видин, Белоградчик, Брегово, Грамада, Димово, Макреш, Ружинци и Чупрене.

Сроковете за реализация на проектите са между 12 и 14 месеца, като договорите на различните общини са подписани във времето между месец декември 2022-ра година и март 2023-та година. Очаква се през месец септември да стартират още две процедури по програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година.

„И занапред, екипът на Областния информационен център във Видин активно ще съдейства на хората с увреждания и популяризира процедурите, насочени към тях, както и ще представя всички възможности за европейско финансиране, които отговарят на интереса на бенефициентите и обществените потребности в региона“ – категоричен бе Цветомир Ценков, експерт в областния информационен център.